Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże – Kamila i Noemi Górny

Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże - Kamila i Noemi Górny

ISBN 978-83-7864-099-8
Oprawa twarda
Liczba stron: 176
Wymiary: 175 x 240 mm
Rok wydania: 2020
Cena:

Zobacz książkę w księgarni
Religijna.pl ››

Całkiem inny przewodnik kulinarny!

Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.

Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.

Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę „Bezglutenowe przepisy”, którą prowadzą do dziś.

Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.

Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury – sprawdzone i dokładnie opisane – na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.

Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.

Autor: Kamila i Noemi Górny

Patronat medialny

TVP2 - logo
TVP ABC logo
Wirtualna Polska wp.pl - Logo
Polskie Stow Osob z Celiakia i na Diecie Bezglutenowej - logo

Zajrzyj do książki:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.